Werkwijze

handshake, shake hand, deal-4784749.jpg

Eerste contact

Als je behoefte hebt aan hulp, en je vraagt je af of therapie of coaching passend is, neem dan vooral contact met mij op. Het eerste contactmoment – in welke vorm dan ook – is een wederzijdse kennismaking waarvoor ik geen kosten in rekening breng. Het is belangrijk om te voelen of de klik met mij er is. In dit contact is ruimte om bijvoorbeeld twijfels te benoemen en vragen te stellen. Jij deelt jouw klachten en wat jij nodig denkt te hebben in een therapeut en een therapietraject. Kan ik jou bieden waar jij naar op zoek bent? Van hieruit maak jij, geheel vrijblijvend, de keuze of je dit traject met mij een vervolg wilt geven.

write, note, memo-36784.jpg

Intakegesprek

Krijgt ons eerste contact een vervolg, dan volgt na de kennismaking het intakegesprek. Hierin onderzoeken we jouw klachten en de mogelijke oorsprong ervan. We verduidelijken jouw hulpvraag en jij stelt doelen op waaraan je wilt werken. Besluit jij tijdens of na de intake dat je de therapie definitief een vervolg wilt geven, dan teken je een behandelingsovereenkomst. Dit alles vormt samen de basis van jouw therapietraject.

 

Een intake duurt zo’n 45 minuten en bedraagt €40.

Sessies (therapie of coaching)

Na de intake starten we met de sessies (therapie of coaching). We gaan samen aan de slag met datgene waaraan jij wilt werken. De gemiddelde frequentie van de sessies is eens per twee weken. In overleg bespreken we welk moment in de week het beste uit komt voor ons beiden. Ik heb op dit moment geen vaste werkdagen, dus in overleg is er veel mogelijk! Vertrouw er maar op dat we daar samen uit komen.

 

De sessies duren zo lang als noodzakelijk is, tot een maximum van 75 minuten per gesprek. De kosten bedragen €60 per sessie.

Kwaliteit

Mijn opleidingen: 

  • Mbo Medewerker Maatschappelijke Zorg
  • Hbo Maatschappelijk Werk en Dienstverlening / Social Work
  • Post-Hbo Psychodynamisch therapeut en coach (i.o.) 

Mijn werkervaring ligt binnen het welzijnswerk, mantelzorgondersteuning, maatschappelijk werk en de (psychosociale) hulpverlening. Ik gaf hierin individuele en groepsgerichte (proces-)begeleiding. Op dit moment geef ik psychodynamische therapie en coaching. Om de kwaliteit van mijn werkzaamheden te waarborgen fungeert de academie voor psychodynamica voor mij als vangnet gedurende mijn opleiding. Even naast je staan is als aspirant-lid aangesloten bij beroepsvereniging VBAG. Ik ga zorgvuldig om met persoonsgegevens, met alles wat in vertrouwen besproken wordt en met mijn beroepsgeheim. 

Belangrijk om te weten:

  • Je ontvangt na iedere sessie een factuur per e-mail met het verzoek om het openstaande bedrag zelf over te maken.
  • Ik hanteer een gereduceerd tarief, omdat ik therapeut in opleiding ben. Vergoeding vanuit de zorgverzekeraar is (nog) niet mogelijk.
  • Geeft het financiële plaatje jou een drempel, omdat het echt niet haalbaar is, spreek je vooral uit. Dan bekijk ik vanuit dat contact of ik iets voor je kan betekenen.
  • Er wordt geen minimum of maximum aantal gesprekken gehanteerd. Als klant mag je na iedere sessie de keuze maken om dit traject wel of geen vervolg te geven, ook na de intake.

  • Een afspraak kan tot 24 uur van tevoren kosteloos worden geannuleerd. Annuleringen binnen 24 uur worden in rekening gebracht.
  • Als ik vanuit mijn deskundigheid het gevoel heb dat je bij mij niet (meer) op de juiste plek bent, dan zal ik hier openheid over geven, omdat ik jou recht wil doen.